Blog 1. OLAT is nu echt DIGITAAL

 

Dit leest als een voorwoord van het clubblad maar het is de eerste BLOG van OLAT in haar 50-jarige geschiedenis.

Wat is een BLOG?

Daarvoor moet je het internet op. Wikipedia zegt er het volgende over: Een weblog of blog is een persoonlijk dagboek op een website dat regelmatig, soms meermalen per dag, wordt bijgehouden. Meestal gaat het om teksten die in chronologische volgorde verschijnen. De auteur, ook blogger genoemd, biedt in feite een logboek van informatie die hij wil meedelen aan zijn publiek, de bezoekers van zijn weblog. Meestal gaat het om tekst, maar soms ook foto's (een fotoblog), video (vlog) of audio (podcast). Weblogs bieden hun lezers vaak de mogelijkheid om – al dan niet anoniem – reacties onder de berichten te plaatsen of een reactie via een Trackback-mechanisme achter te laten.
Het is het persoonlijke of juist het gespecialiseerde karakter dat weblogs interessant maakt voor bezoekers.

Wil je er nog meer over weten ga dan naar: https://nl.wikipedia.org/wiki/Weblog

Afgelopen half jaar zijn we gestart met de websiteredactie. Het was even wennen aan elkaar, telefonisch vergaderen is even 20180603-blog1-ton-geeft-een-serenadespannend, maar het is een heel goed team geworden: Ankie, Mariet, Petra, Otto en ik (Harrie) af en toe nog een klein beetje! Jullie moeten het herkennen: de website is actueel, fris, weinig fouten en we werken nog steeds aan verbeteringen en uitbreidingen. 

Alles wat bij OLAT speelt, gebeurt en mogelijk is willen we goed en snel op onze website en facebook pagina zien te krijgen. In nog geen jaar tijd is voor een belangrijk deel van onze nieuwe generatie wandelaars de website het gezicht van OLAT geworden. Natuurlijk naast het vertrouwde gele OLAT Nieuws wat altijd zo herkenbaar thuis op de leestafel ligt en je mooie verhalen en verslagen biedt van wat onze leden al wandelend ondernemen.

Heb je al ontdekt dat je al onze clubbladen van de afgelopen jaren terug kunt lezen via onze website? Ga dan naar DOWNLOADS en lees bijvoorbeeld eens het clubblad van september 1999 : https://www.wsvolat.nl/olatdwnlds/olatpdf/olatnieuws/199909%20OLATNieuws.pdf. Je komt er dan achter dat toen het Graaf van Hornepad geopend is en wanneer Sjef van Gestel jarig is.

Als IT Manager bij onze hoofdsponsor zie ik van nabij hoe de maatschappij razendsnel digitaal wordt en jij en ik moeten mee, nee we gaan gewoon mee! Ik was zo’n manager met veel papier, die elke dag een koffer vol van Oirschot naar Utrecht sleepte en weer terug. Die tijd is voorbij: Harrie gaat elke dag met laptopje, mobiele telefoon en nog een klein schrijfboekje op pad! Het wandelt ook nog makkelijker.

Als OLAT bestuurslid heb ik me de afgelopen jaren ingezet om OLAT digitaal te krijgen. Dat ging natuurlijk met horten en stoten, zoals overal veranderen niet vanzelf gaat. Het laatste jaar zit er schot in. Zelfs Joop onze voorzitter denkt digitaal, zie het nieuwe initiatief met het scannen van de pasjes, waar hij de grote aanjager van was. De interne automatisering met E-Captain is een super vooruitgang en nu zien we ook jullie leden en (dit lezende) wandelliefhebbers de digitale snelweg op slaan. Iedereen heeft een email adres, er wordt volop geappd, we hebben 450 facebookvrienden en de mailings met de mogelijkheid om direct in te schrijven slaan goed aan.

20180603-blog1-pauze-dauwtrappen

Er wordt druk geoefend met wandelapps als TOPO gps en we zijn op weg naar de eerste OLAT wandeltocht zonder bepijling én zonder routebeschrijving die we helemaal digitaal willen doen: DAUWTRAPPEN naar De HELIGE EIK in 2019: noteer alvast zondag 26 mei 2019

Dat brengt me tot slot op dat waar ik eigenlijk best trots op ben: OLAT Sportvereniging van het jaar van Sint Oedenrode, Meijerijstad en Noord Brabant. Lees de tekst nog eens goed:
Wandelsportvereniging OLAT wordt vereniging van het jaar omdat het een unieke sportvereniging is die sportief en actief bezig zijn, combineert met brabantse gezelligheid en genieten van de prachtige natuur die Brabant biedt. OLAT heeft voor elke wandelaar wat te bieden: recreant, actief of prestatiegericht. Meerdere dagen per week kun je wandelen met OLAT, zowel korte wandelingen als lange tochten. Onze website www.olat.nl toont de wandelaar een veelheid aan mogelijkheden.

Als je de teksten van de andere provinciewinnaars leest, vergelijkt en hun website bekijkt, zul je merken hoe uniek wij zijn: https://www.verenigingvanhetjaar.nl/verenigingen. Ik denk niet dat we sportvereniging van heel Nederland worden maar wandelsportvereniging van heel Nederland zijn we zeker. Laten we daar van genieten met zijn allen: 1000 leden en 4000 ‘vaste klanten’.

Wandel met plezier en geniet van OLAT. Dat doe ik in ieder geval. 20180306-blog1-harriepaulissen-rust-uit

Harrie Paulissen, secretaris OLAT. 

Wil je reageren op deze BLOG: mail me dan: siraterces.[antispam].@olat.nl