Graaf van Hornepad Wandeldag beleeft lustrum en Tweede herdenkingswandeling voor Riet Emans
 
Op zaterdag 19 mei beleeft de Graaf van Hornepad Wandeldag het eerste lustrum. Voor de vijfde keer probeert een kleine groep wandelaars het hele pad (92 km) door Weert en Nederweert in één keer af te leggen. Wandelaars kunnen kiezen uit 30, 60 of 92 km. Dezelfde dag vindt voor de tweede keer een herdenkingswandeling plaats voor Riet Emans. Iedereen kan aan de memorial van 15 km deelnemen. De start van deze tocht is bij de Smeetshof op de grens van Nederland en België. Opgeven is gewenst.

Geschiedenis
In 2014 ontstond het idee om het Graaf van Hornepad pad meer bekendheid te geven door een wandeldag over de route te organiseren. Wandelaars konden toen ook kiezen uit 30 km, 60 km, of de hele afstand van 92 km. Riet Emans ging de uitdaging aan. Verschillende wandelaars liepen stukken met haar mee. Maar zij was de eerste die, zover bekend, het Graaf van Hornepad in een keer aflegde. Daarmee schreef ze geschiedenis.

lm-gvhwdagEerbetoon
Tijdens de wandeldag in 2015 en 2016 liep Riet het pad opnieuw in een keer.
Dit keer met twee andere ultralopers.
Op 23 oktober 2016 overleed Emans op 66-jarige leeftijd na een kort ziektebed.
In 2017 werd Riet tijdens de Graaf van Hornepad Wandeldag herdacht met een wandeling van 15 km over een deel van het door
haar geliefde pad.
Maar liefst 130 wandelaars, jong en oud, namen deel aan deze Memorialtocht.
Een fantastisch eerbetoon.
ro-gvhwdag 

Lustrum en herdenkingswandeling
Dit jaar viert de Graaf van Hornepad Wandeldag op zaterdag 19 mei het eerste lustrum. In overleg met de nabestaanden krijgt de herinneringswandeling dan een vervolg.
Iedereen kan de wandeling van 15 km op eigen tempo lopen.
De start is om 10.00 uur bij de Smeetshof (Smeetshofweg 1, 3950 Bocholt) op de grens van Nederland en België.
De wandeling eindigt bij café zaal Dennenoord (Voorhoeveweg 2, 6006 SV Weert).
Daar brengt een pendeldienst wandelaars terug naar het startpunt bij de Smeetshof.

Pendeldienst
In verband met de organisatie van de pendeldienst is opgave gewenst. Dit kan tot uiterlijk 12 mei bij padcoördinator Theo Beelen, neleeboeht.[antispam].@kpnplanet.nl of tel. 0495 53 39 66. Deelname aan de herdenkingstocht is gratis. Onderweg zijn geen pauzeplaatsen ingericht. Wandelaars zullen zelf drinken en eten mee moeten nemen.

30 km, 60 km of 92 km tocht
Wandelaars aan de Graaf van Hornepad Wandeldag starten om 05.00 uur vanaf het station in Weert. Ze kunnen kiezen uit 30, 60 of 92 km.  Voor deze wandelaars is op de rustplaatsen verzorging beschikbaar. Meer informatie over deze tocht eveneens bij Theo Beelen.