Sportvrijwilliger van het jaar in St.Oedenrode

Geplaatst op 16-03-2018  -  Categorie: Verenigingsnieuws  -  Auteur: Betsie van Mil

Sportgala in Sint-Oedenrode

Op vrijdag 16 maart mocht ik, met een kleine delegatie van het bestuur mee naar het sportgala van Rooi. Naast sporttalent, beste mannelijke, vrouwelijke sporter en sportploeg word er ook een super vrijwilliger van het jaar uitverkoren om deze titel te dragen.   img-20180316-wa0001

Onze Ad (Ketelaars) was hiervoor voorgedragen door Cloeck en Moedigh en door OLAT. Wij kennen Ad als de man van de cijfers en geld, bij Cloeck en Moedigh kennen ze Ad als man van cijfers en punten omdat hij daar wedstrijdleider is. We kennen Ad al als soort van duizendpoot bij OLAT. Nu weten we ook van zijn verdere activiteiten bij deze andere club af . Zittend tijdens het gala naast hun trotse voorzitter ben ik daarvan haast volledig op de hoogte gesteld. We zien Ad wel eens, als jeu de boules lid, met foto in de krant staan als hij weer met een mooie prijs naar huis mag gaan. Bij de 150 leden staat hij bekend als een accuraat wedstrijdleider en is zeer secuur in alles wat hij doet. Net als bij OLAT. Ook Lineke is daar actief en telt er met AD Moedigh mee.  

sportvrijwilliger-van-het-jaar In een volle Beurs werden allerlei kampioenen van vele takken van sport uit 2017 aan ons voorgesteld. Na een presentatie op scherm mochten ze live het podium betreden om daar gehuldigd te worden. Het was mooi om te zien hoe er veel van hen nationaal en internationaal weten door te breken. Wij zaten meer op de voorstelling van de vrijwilligers van het jaar te wachten. Dat werd beloond. De 6 genomineerden werden op een zeer ludieke wijze aan ons voorgesteld door Marc van de Veerdonk. Zo kon er van harte gelachen worden, en dat hebben we ook gedaan. Toch Harry? Door een soort van kleedkamer gesprek met 2 natuurtalenten en oud kampioenen werd ook de schaduwkant van fanatiek sporten belicht. Gelukkig gaat het hen nu beiden goed, met hard werken zijn ze beiden tot andere maar ook grote dingen gekomen.    

We zaten gespannen te wachten op de verkiezing van Ad als vrijwilliger van het Jaar, voor ons kon dat bijna niet anders. En ja de rest had ook hun stinkende best gedaan waren net niet goed genoeg voor deze mooie titel. Ad, op jou eigen bescheiden manier nam je de prijs aan en droeg die gelijk op aan alle 250 vrijwilligers van OLAT en de 75 van Cloeck en Moedigh. Beide clubs zijn trots op jou en blij met alles wat je hebt gedaan en hopelijk nog lang kan doen. Proficiat namens allen.

P.S. Mocht je je vervelen, Lineke heeft thuis ook nog wat vrijwilligerswerk voor jou.

Klik hier voor het artikel in de MooiRooi krant.

Om het filmpje te zien van Omroep Meierij kijk je hier