Vooruitblik 19e OLAT Avond4daagse

Geplaatst op 24-04-2024  -  Categorie: Verenigingsnieuws  -  Auteur: Ankie van Boxtel  -  Bron: Ton Vissers

De 19e Avondvierdaagse gaat dit jaar eerder dan ooit tevoren van start namelijk van 28 tot en met 31 mei. Er is dan weer volop groen, de koeien staan al een tijdje buiten en de eerste ooievaars zijn uit het ei gekropen. De kou heeft plaatsgemaakt voor de warmte en de zomer is in aantocht. Kortom, tijd om eens vier avonden lekker, veelal door de natuur, te wandelen. Voor de broodnodige afwisseling doen we natuurlijk ook enkele stukken bebouwde kom aan. We gaan hopelijk genieten van een prachtige lentezon, alhoewel voor veel kinderen een plas water ook erg aantrekkelijk kan zijn.

Als vanouds vertrekken we vanuit vier verschillende startlocaties, zodat we een gevarieerd geheel krijgen: Boskant, Nijnsel, Olland en Sint-Oedenrode. En zoals we gewend zijn én wat deze Avondvierdaagse zo uniek maakt, is dat jong en oud samen kunnen genieten. Voor de kinderen is er iedere dag een leuke en leerzame puzzelopdracht, waarmee ook leuke prijzen te winnen zijn.

Er kan uit twee afstanden worden gekozen: 5 en 10 km. Onderweg is er voor de 5 km een verzorgingspost ingericht die gesponsord wordt door AH. De wandelaars van de 10 km doen nog een extra post aan.

Dag 1: dinsdag 28 mei Vanuit Grand Café De Vriendschap in Boskant.
Met de stempelkaart in de hand wachten we geduldig op het startsein. De gele bordjes hangen, de stempelaars staan klaar, dus kunnen we klokslag 18.00 uur vertrekken. We komen eerst langs de basisschool, waarna we een stukje door de bebouwde kom lopen. Gelukkig hebben we van Boomkwekerij Gebr. Van den Berk opnieuw toestemming gekregen om tijdens deze dagen verschillende keren over hun grondgebied te lopen. Ook vandaag is het zover en zien we verschillende soorten bomen in allerlei vormen en maten.

Dag 2: woensdag 29 mei Vanuit De Beckart in Nijnsel.
Vanuit de startlocatie trekken de twee afstanden gezamenlijk op tot de AH-post. We wandelen langs de Antonius van Paduakerk en bereiken via de Hortensiastraat de Lieshoutseweg. We steken de Dommel over en slaan al snel af, de Veldweg in. Via een breed zandpad en weides bereiken we de Veldwegtoren. We gaan verder en komen uit op het Everse Akkerpad.

Dag 3: donderdag 30 mei Vanuit De Beuk in Olland.
Om 18.00 uur steken we voor onze 3e tocht de weg over. We verlaten al snel de verharde weg en ruilen het in voor een breed zandpad, het Morgenstraatje genaamd. Aan beide kanten staan landbouwgewassen en zien we grazende koeien. In een bocht is een klein stukje Dommel zichtbaar. Wie weet zijn hier nog enkele vissers actief. Wat een rust hier! Dan gaan we richting het centrum van Olland en lopen langs de voormalige Sint Martinuskerk. Gelukkig blijft dit typerende gebouw voor Olland behouden en wordt de kerk omgebouwd tot een wooncomplex. a4d-rooi-brug-over-dommel-5-en-10-km

Dag 4: vrijdag 31 mei Vanuit Dommelzicht in Sint-Oedenrode.
Het startsein voor de laatste dag wordt gegeven. We nemen het smalle pad langs de Dommel en lopen door het Dommelpark, een prachtige groen-blauwe slinger door het dorp met vlonders en trapjes. Via het Klaverpad komen we uit op een pad langs de Visdommel, waar verschillende kunstwerken te zien zijn. Eén ervan is ‘Afrikaans Verlangen’. Ieder van ons kan daar zo zijn gedachten bij hebben. Via een bruggetje bereiken we een weiland waar dikwijls koeien grazen. Let dus een beetje op waar je loopt, hè. Bij Rijsingen staat voor de laatste keer dit jaar de AH-post klaar. Wat zorgen ze ieder jaar weer voor een fijne traktatie!

Mocht je de complete vooruitblik willen lezen, klik dan hier: Vooruitblik 19e Avond4Daagse Sint-Oedenrode

Meer informatie zoals de starttijden en startlocaties kunt u vinden op: https://www.olat.nl/rooise-avond4daagse of https://www.avondvierdaagse-sint-oedenrode.nl 


Inschrijven
Online inschrijven voor een 4-daagse startkaart stellen wij op prijs en is goedkoper dan op het startbureau, de kosten bedragen € 5,00. Dit is mogelijk via de volgende link: Inschrijven 4-daagse startkaart

De online inschrijving sluit op zondag 26 mei om 22.00 uur.
Na deze datum is inschrijven alleen nog mogelijk op het startbureau. De kosten bedragen dan € 7,00 voor een 4-daagse startkaart.

OLAT-leden krijgen € 1,00 korting bij inschrijven voor de 4-daagse startkaart, dit is zowel bij de voorinschrijving als op de 1e dag.

Wil je geen 4 maar minder dagen wandelen, dan kan je alleen op het startbureau ook 1 of meerdere dagkaarten kopen. Deze kosten € 3,00 per dag (hierop krijg je geen korting).

Ook begeleiders van kinderen dienen zich in te schrijven.