Vooruitblik 40e OLAT Wandeldagen (OWD) 2 tm 4 augustus

Geplaatst op 13-07-2024  -  Categorie: Verenigingsnieuws  -  Auteur: Myriam van de Berg

Kijk je ook weer uit naar OLAT wandeldagen? Dit jaar is het de 40e keer dat OLAT deze aanbiedt!
Net als altijd staan ze in het eerste weekend (2 tm 4) van augustus gepland, juist in de periode dat de wandelagenda bijna leeg is. Wat fijn om dan met OLAT 1, 2 of 3 dagen te kunnen wandelen in de mooie omgeving van Oirschot met als startlocatie Komaen in Spoordonk.

We starten vanuit Komaen, een gezellige en gastvrije locatie in Spoordonk, een kerkdorpje van Oirschot.

Dagelijks starten 5 wandelafstanden: 10, 15, 20, 30 en 40 km. Op onze https://www.olat.nl/olat-wandeldagen vind je meer informatie over alle organisatorische zaken, zoals de mogelijkheid tot overnachten als je van ver komt, het kopen van consumptiemunten etc.

Maar wat voor routes hebben we dit jaar voor de wandelaars in petto!

Vrijdag 2 augustus – richting Lennisheuvel, Kampina en de Mortelen
Vorig jaar liepen we op zondag in deze richting. Het weer was bar slecht: één lange bui. Hierdoor was het aantal deelnemers zeer laag. Maar degenen die zo dapper waren om te gaan wandelen, vonden de route prachtig. Om die reden is deze ongewijzigd gebleven en hopen we op betere weersomstandigheden, zodat veel wandelaars kunnen gaan genieten! De route leidt ons in noordoostelijke richting. De langere afstanden doen de Kampina en de Mortelen aan, terwijl de kortere afstanden in het mooie Brabantse cultuurlandschap wandelen.

Zaterdag 3 augustus – De route in zuidelijke richting
Routebouwers Martien Habraken en Ton Vissers hebben een mooie en afwisselende tweede wandeldag samengesteld. Na het vertrek uit Komaen lopen we in de richting van het viaduct over de snelweg. Dat betekent: heuveltje op en na het viaduct via de trap weer naar beneden. We komen al snel op het noordelijke gedeelte van landgoed De Baest en lopen door een afwisseling van bosgebiedjes en open landschap. Ook treffen we al snel het riviertje de Beerze. Met regelmaat steken we dit mooie meanderende riviertje over. Hierna komen we bij de prachtig in de bossen gelegen Onze Lieve Vrouwekapel. Bij velen is deze drukbezochte bedevaartplaats bekend als de Kapel van de Heilige Eik.

Zondag 4 augustus – De route in noordwestelijke richting
Vandaag is het alweer de laatste dag van de OWD! Routebouwers Ad Ketelaars en Theo van Boxmeer hebben voor deze dag een hele fraaie route uitgewerkt. De langere afstanden komen in de Oisterwijkse bossen en op de Kampina, de kortere afstanden lopen in een prachtig open landschap, waar ze regelmatig het riviertje de Beerze tegenkomen….

De volledige vooruitblik kunt u via de volgende link lezen: Vooruitblik 40e OLAT Wandeldagen.

Het is al mogelijk om u voor in te schrijven voor deze dagen, dan kan via: Inschrijven 40e OLAT Wandeldagen