Vrijwilligersdag 2016

Geplaatst op 26-09-2016  -  Categorie: Verenigingsnieuws  -  Auteur: Ruud Horst
IMG 3040Vrij vroeg in de middag kwamen de eerste vrijwilligers van OLAT bij conferentie oord De Beukenhof binnen. Conferentie? Gaan we deftig doen? Nee, alles behalve dat. het bestuur van OLAT had voor de vrijwilligers van de vereniging een kookworkshop georganiseerd. Heel OLAT bekt, zou je kunnen zeggen. IMG 3044Onder het toeziend oog van chefkok Frans deelde Harrie de vrijwilligers in groepjes in. Uiteraard op een zodanige manier dat de mensen ook eens konden samenwerken met andere vrijwilligers dan ze normaal mee werken.


IMG 3050De een ging meteen voor het voorafje aan de slag, de ander wachtte nog even omdat die het nagerecht als opdracht had. Het was een gezellige drukte met veel inloop tussen keuken en eetzaal in het sfeervolle voormalig klooster De Beukenhof.Naast het voorbereiden, afbakken, opdienen was er natuurlijk ook alle ruimte voor een gezellig praatje met elkaar. En, ook niet onbelangrijk, een slokje van de speciaal neergezette witte en rode wijn. Al was er natuurlijk ook voldoende fris en water beschikbaar.


IMG 3044Voordat een gang werd genuttigd (er waren 8 gerechtjes klaar gemaakt!) lichtte een woordvoerder van iedere groep zijn of haar gerecht toe. En geloof het of niet, maar er was niets wat tegenviel. Sterker nog, alles smaakte voortreffelijk.

Degenen die iets organiseren hopen natuurlijk altijd dat de deelnemers het leuk vinden. Welnu, achteraf kunnen we zeggen dat we een gezellige middag mee beleefd en waren de reacties van de deelnemers ronduit lovend. We hebben van elkaars gezelschap en inzet genoten. Tot volgend jaar! 

Je vraagt je met zoveel plezier af of er nog iets geleerd is. Welnu, te veel om op te noemen, aar 1 ding steekt er uit: De compositie is van groot belang!