16e Adventure Store Wandeltocht

Geplaatst op 25-08-2022  -  Categorie: Verenigingsnieuws  -  Auteur: Myriam van de Berg

Voor de 16e keer organiseert onze sponsor Adventure Store in Helmond de Adventure Store Tocht.
Sinds 2021 verzorgt wsv OLAT de wandelroute en daar hoort natuurlijk een voorbeschouwing bij.

Onze routebouwers Martien Habraken en dit keer met name Ton Vissers zijn erop uitgetrokken om een mooie en afwisselende route samen te stellen. En zoals we van de heren gewend zijn, is dat weer prima gelukt. Lees maar mee!

De routebeschrijving krijgen we ditmaal niet in een horecagelegenheid overhandigd, maar in de dventure Store. Echter staat ook hier de koffie op de wandelaars te wachten. Een gezellig begin!

Na vertrek uit de Adventure Store lopen alle wandelaars het eerste gedeelte van de tocht door de bijzondere wijk Brandevoort.
Hoewel deze wijk nog relatief jong is, zo’n 20 jaar, lijkt stadskern “De Veste” op een historisch vestingstadje met herenhuizen die aan grachten liggen en pittoreske poorten die uitkomen op binnenplaatsen. Op het centrale plein van de wijk “De Plaetse”, ligt als blikvanger de gietijzeren Victoriaanse Hal, een markthal gebouwd in 2003, maar met een eeuwenoude uitstraling!
Onze routebouwers hebben de mooiste straten, poortjes en bruggen in de route opgenomen en natuurlijk passeren we de markthal!

We lopen in de richting van het station en gaan via het fietspad onder het spoor door. Even later is de eerste splitsing, de wandelaars op de 10km-route lopen via een open en landelijk gebied naar de soeppost.
De andere wandelaars gaan op weg naar de koffiepost. En zoals altijd (zo fijn dat OLAT zo’n trouwe vrijwilligers heeft) worden we opgewacht met verse koffie en een vriendelijk woord van welkom.
Even genieten en dan weer op pad.

Liepen we tot nu toe hoofdzakelijk op asfalt, nu gaan we, zoals we van OLAT gewend zijn, verder op een onverharde ondergrond. We naderen de Stiphoutse bossen, een natuurgebied op de grens van drie gemeenten: Helmond, Laarbeek en Nuenen c.a.

Bent u ook nieuwsgierig geworden naar waar deze wandeltocht u allemaal brengt, lees dan de volledige vooruitblik hier.

In het magazine "Buiten gewoon goed" wordt hier ook aandacht aan besteed, dit artikel kun je hier lezen.

Mocht u zich al willen voorinschrijven (Met een voor-inschrijving hoef je niet meer naar de inschrijftafel en kun je direct je route afhalen bij het route-uitgiftepunt. Aan de voor-inschrijvers sturen we op zaterdag voor de wandeltocht de tracks toe), dat kan hier.