Verslag 3e dauwtraptocht 27 mei 2018

Geplaatst op 30-05-2018  -  Categorie: Wandelverslagen  -  Auteur: Ankie van Boxtel  -  Bron: Harrie Paulissen

De derde OLAT dauwtraptocht naar de Mariakapel bij de Heilige Eik in Oirschot zit er weer op. 

Zondag 27 mei j.l. vertrokken 76 wandelaars vanuit de Vriendschap in Boskant en 51 wandelaars vanuit het Dorpsgenot in Oerle in alle vroegte richting Oirschot. Het was fantastisch wandelweer in de ochtend, de muggen werden pas later wakker. Het idee om voor het eerst ook in groepen te kunnen starten, sprak de nodige deelnemers aan. Militairen in beweging

Nadat iedereen de Heilige Eik hadden gehaald zijn er 15 wandelaars terug naar het startpunt gewandeld, de andere wandelaars hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid om met de huifkar terug te gaan.

Tijdens deze dauwtraptocht liepen ook 10 militairen in groepsformatie mee, zij gingen voor de 40 km, wat betekende dat zij ook nog terug zijn gelopen naar het startpunt.

Komt er een 4e Dauwtraptocht? We willen er een echte OLAT traditie van gaan maken op de laatste zondag van de meimaand dus de intenties zijn er. Noteer maar alvast zondag 26 mei 2019 in de agenda. We evalueren nog met de deelnemers, de organisatie en het bestuur en dan hakken we de knoop definitief door.