Herdenkingswandeling Airbornepad 2019

Geplaatst op 19-11-2019  -  Categorie: Wandelverslagen  -  Auteur: Ankie van Boxtel

In september 2019 was het 75 jaar geleden dat het zuiden van Nederland werd bevrijd - operatie Market Garden. dscn1752Het “Airbornepad Market Garden” (uitgave Wandelvereniging OLAT) volgt de route van de bevrijdingslegers (Lommel-België naar Arnhem) en brengt de wandelaar op plaatsen die van belang zijn geweest tijdens deze operatie. 

OLAT had in dit kader een herdenkingswandeling georganiseerd gedurende 3 weekenden (vr-za-zo) in september/oktober 2019.
Met gemiddeld 50 wandelaars per dag werd het gehele OLAT-Airbornepad Market Garden bewandeld. Zowel de wandelaars als de organisatie van deze herdenkingswandeling kijken terug op een zeer geslaagde tocht.

Uiteraard zijn er ook foto's gemaakt van deze 3 weekenden. Deze kunt u bekijken door op volgende links te klikken: Weekend 1 - Weekend 2 - Weekend 3.

Wilt u meer te weten komen over het Airbornepad, klik dan hier.

airbornepad-voor-2019

 

Van dit wandelpad heeft OLAT ook een wandelgids "Airbornepad Market Garden" welke dit jaar opnieuw is uitgegeven. Mocht u hierin geinteresseerd zijn dan kunt u deze bij OLAT bestellen of tijdens een van de vele activiteiten van OLAT in de aanwezige boetiek kopen.