Lentewandeltocht

Geplaatst op 01-05-2021  -  Categorie: Wandelverslagen  -  Auteur: Ad Ketelaars

Op verzoek van kWbn hebben OLAT en RWV gezamenlijk een testwandeltocht in het kader van Testen voor Toegang georganiseerd.
De routes van de Lentewandeltocht vanuit Boskant voerden onder meer door het populierenlandschap van De Scheeken, langs de rivier de Dommel, door De Geelders met zijn loofbossen en weiden en naar het streekpark Kienehoef met zijn prachtige vijvers.

Aan deze wandeltocht namen 248 wandelaars deel. Er mochten 1.500 wandelaars deelnemen. In Friesland werd een dag eerder een soortgelijke wandeltocht georganiseerd.

Voor de organisatie in Boskant hadden OLAT en RVW (Rotterdamse Wandelvereniging) de handen ineen geslagen. Vooraf was er veel publiciteit in kranten en op radio en TV.
Ook Wandel.nl besteedde aandacht aan deze wandeltocht.

De wandeltocht moest wel in zijn geheel door gemeente Meierijstad lopen, omdat we anders bij teveel instanties vergunning moesten aanvragen.
De wandelaars moesten zich laten testen (gratis) in een snelteststraat en de test mocht niet ouder zijn dan 40 uur. Inschrijfbewijs en testresultaat moest de wandelaar bij aanvang van de wandeltocht tonen.

TV Meierij heeft opnames van de wandeltocht gemaakt en interviews afgenomen en onze huisfotografen Noud en Frans hebben weer mooie foto's gemaakt.

OLAT begrijpt de reacties van de wandelaars die zich niet wilden laten testen, omdat ook OLAT haar twijfels had en daarover uitvoerig met kWbn van gedachten heeft gewisseld. Door mee te doen, konden we de wandeltochten van februari en maart vergelijken met deze wandeltocht.

Vanaf 1 mei staat deze route online bij de OLAT-wandelroutes zodat u hem altijd (nog) een keer kan gaan wandelen.