OLAT Winterserie

Geplaatst op 01-09-2016  -  Categorie: Wandelverslagen  -  Auteur: Jack Bertrums  -  Bron: Wandelmaat

20-03-2016> Winterserie OLAT Oisterwijk > 53 km

Jawel het was weer zover…………

Gelopen met twee gerenommeerde wandelaars dat zou toch niet fout moeten gaan maar schijn bedriegt, wederom een “Bertrumpje ” gelopen en niet één maar twee..

De bedoeling was om met Ap van Gelderen en Jimmy Millard te gaan lopen maar Ap was niet fit genoeg en had afgebeld, wachtende op Jimmy toch maar even gebeld, bleek hij niet te gaan, dus maar de stoute schoenen aan getrokken en alleen op pad. Maar niet voor lang liep Hans Pranger achterop en samen zijn we gaan stappen. Ik had Hans hard nodig met het zoeken naar pijlen, was schijnbaar nog niet wakker genoeg of word het echt tijd om naar de opticien te gaan. We hadden genoeg gesprekstof en de eerste 10 kilometers tot aan de rust schoten onder onze schoen door. We zagen Boetje Huliselan aan komen en na een versnapering gingen we met drieën verder.

Al lopende spraken we over de snelwandelaars die in Dudince Budapest waren uitgevallen, verdere details ontbraken en hoopte dat we gebeld zouden worden in de loop van de ochtend. Op een lang recht stuk weg richting het centrum van Haaren vonden wij het al raar dat we bij afslagen geen pijlen zagen maar we waren zó in gesprek dat we er geen oog voor hadden. Totdat het ons wel duidelijk werd dat we verkeerd zaten…..Terug lopend waren we aan het prakkezeren hoe we deze actie konden verbloemen…Natuurlijk werden we in het voorbijgaan aangesproken waar wij vandaan kwamen en Hans benoemde dat we nog een brief moesten posten….eureka!

Na de eerste lus van 20 kilometer die voornamelijk verhard was kwamen we weer terug waar we vanmorgen waren begonnen. Hans gaf aan dat wij maar met tweeën verder moesten gaan. Boetje moest nog wat gaan doen en zei dat ik alvast kon vertrekken. Liep met twee Belgen op die de 50 km liepen en eigenlijk hadden ze spijt dat ze hier waren komen lopen omdat hun de eerste 10 km verhard hadden gelopen. Ik benoemde al dat ze nu echt wel aan hun trekken zouden komen op het 2e gedeelte.

En zó was het ook het was wéér echt OLAT, voornamelijk onverhard en genieten van al het schoon wat Ad Verbakel ons weer voorschotelde. Bij de rust op 30 kilometer kwam Boetje er weer bij en nam ik afscheid van de gemoedelijke Belgen en gingen we weer samen verder. In een mooi tempo slingerde we door de bossen, los zand of beklommen we heuvels toch ging het waarschijnlijk weer ergens mis of niet? We zagen een bordje 20 kilometer en vroegen ons eigen af of we wel goed zaten, de route beschrijving gaf aan dat we nog een rust moesten hebben bij café “De rode Haktol” maar daar zijn we nooit gekomen! Zou er verderop nog een splitsing zijn voor de 60 km? En inderdaad was deze er maar niet die ons op het aantal van 60 kilometer zou brengen. Totaal 53 kilometer gelopen en weer terug….dit was vanmorgen niet de planning maar ach…toch gezellig gehad en prima gelopen en genoten van wat we voorgeschoteld hadden gekregen. De volgende dag hoorde ik van Hans Pranger die het 2e gedeelte met Wilco van de Nieuwenhuizen had gelopen, dat het hun ook op hetzelfde punt was overkomen …zouden we dan toch niet verkeerd gelopen zijn? Was er een afslagpijl toevallig weg gehaald?  Ach maakt niet uit soms loop ik verkeerd met de nadruk op soms? en nu een keer te weinig….

Foto’s: https://picasaweb.google.com/107691487209882048371/20160320WinterserieOisterwijk

Route: https://connect.garmin.com/modern/activity/1092248444#.Vu6teVvwlSs.email