Update m.b.t. OLAT activiteiten i.v.m. het corona virus

Geplaatst op 24-04-2020  -  Categorie: Verenigingsnieuws  -  Auteur: Joop Wesseling

De tweede videovergadering van het OLAT-bestuur heeft deze week plaatsgevonden. Wie had dat kunnen denken toen de club ruim 50 jaar geleden opgericht werd, toen was de wereld nog eenvoudig zonder corona en al de beperkingen die dat met zich mee brengt.

Nu zijn we grotendeels afgesloten van onze favoriete bezigheid en kunnen we niet gaan wandelen zoals we dat gewend zijn en moeten we alleen of met onze partner of huisgenoten gaan wandelen. Wat missen wij de gezelligheid van de grote hoeveelheid wandelaars op het startbureau, bij de verzorging van OLAT en de vrijwilligers die daar werken. Zij zitten allemaal thuis en wachten op de hoopvolle berichten die wel erg lang op zich laten wachten.

Ook de nazit in de startlocatie is weggevallen en ook daar ontbreekt ons nu de gezelligheid maar het komt terug.

We zullen het echter nog lang vol moeten houden, het bestuur weet inmiddels dat ook de OLAT Wandeldagen (7-8-9 augustus) dit jaar NIET georganiseerd kunnen worden en we hebben grote zorgen over de start van de winterserie.

Intussen werken we aan een methode om u toch wandelingen in uw onmiddellijke omgeving aan te kunnen bieden. Die zullen er heel anders uitzien, geen startbureau, geen OLAT-rust onderweg, geen ondersteuning als u onverhoopt de weg kwijtraakt maar wel een gps-route die u kunt gebruiken.
We willen echter als OLAT ook niet de aanjager zijn van een nieuwe uitbraak van het virus en om die reden wachten we nog even de nadere berichten af voordat we met onze plannen komen.

Voor op dit moment houdt vol, en wandel alleen in de gebieden die niet druk bezocht worden, zit deze slechte periode uit.

Wij als bestuur wensen u het allerbeste en zullen u zo spoedig mogelijk informeren over de mogelijkheden die wij hebben.

Houd vol en blijf gezond.

Bestuur OLAT
Joop / Ad / Frank / Petra / Ankie / Rob
En onze notulist Mariet