Verslag 25e Nacht van OLAT

Geplaatst op 08-11-2023  -  Categorie: Verenigingsnieuws  -  Auteur: Ankie van Boxtel

Vrijdagavond 3 november tot zaterdag 4 november was Sporthal de Braken in Boxtel het bruisende epicentrum tijdens de jaarlijkse Nacht van OLAT. Dit evenement trok in totaal 288 enthousiaste wandelaars aan, die allemaal klaar waren voor een buitengewoon avontuur. De variatie in de deelnemers was opmerkelijk, met leeftijden variërend van de jeugdige 16-jarigen tot de bewonderenswaardige 82-jarigen.

De deelnemers hadden de keuze uit verschillende afstanden, wat het evenement des te diverser maakte. Maar liefst 67 dappere wandelaars startte om 20.00 uur om de uitdaging om 110 kilometer af te leggen, en om 23.00 uur kozen 115 wandelaars voor een toch al indrukwekkende 80 kilometer. Voor degenen die liever bij daglicht wandelden, waren er 23 avonturiers die kozen voor de 35 kilometer en nog eens 83 die de prachtige 25 kilometer trotseerden.

Wat de nachtwandelaars betrof, zij begonnen aan een avontuurlijke reis over verharde wegen, waarbij ze een lus van 75 of 55 kilometer aflegden, om uiteindelijk terug te keren naar het startpunt in Boxtel. Na deze buitengewone inspanning werden ze beloond met een heerlijke pastamaaltijd om hun energie weer op peil te brengen en hun vermoeide lichamen te verzorgen.

Tijdens de dagroute werden de wandelaars getrakteerd op adembenemende natuurgebieden, namelijk de Kampina en de betoverende Oisterwijkse bossen- & vennen. Helaas werden ze overdag geconfronteerd met regen, maar de schoonheid van de natuur en de goede verzorging van de vele vrijwilligers onderweg maakten deze uitdaging desondanks tot een onvergetelijke ervaring.

Onze hoffotograaf Frans was 's avonds naar Boxtel gekomen om de start van de nachtwandelaars vast te leggen, waarna hij weer huiswaarts ging om te genieten van een goede nachtrust om vervolgens zatermiddag ook weer foto's te komen maken van de wanderlaars van de langste afstanden die druppelgewijs binnen kwamen. Deze foto's kun je via de volgende link bekijken: Foto's start en finish NvO.

Uiteraard zijn er ook foto's tijdens de wandeltocht gemaakt. Ankie liep dit jaar op de 80 km mee en heeft de nodige foto's gedurende de gehele dag gemaakt. Deze foto's kun je via de volgende link bekijken: Foto's tijdens de 80 km van de NvO.

Een andere deelnemer, Jesenko, op de 80 km heeft zelfs een filmpje gemaakt van deze route, deze kunt u hier bekijken: NvO als film