Verslag 57e OLAT Winterserie Liempde

Geplaatst op 24-01-2024  -  Categorie: Wandelverslagen  -  Auteur: Ankie van Boxtel

Op zondag 21 januari werd Liempde getransformeerd tot een overdonderd door de deelnemers van de OLAT Winterserie. Ondanks de uitdagende weersomstandigheden trotseerden 644 enthousiaste wandelaars de kou en genoten ze van een sfeervolle tocht door besneeuwde paden en bevroren landschappen maar wel met een zonnetje op zijn tijd.

De start van de wandeltocht was een magisch moment, met deelnemers die zich gehuld hadden in warme kleding, sjaals en mutsen, klaar om de prachtige omgeving van Liempde te verkennen. De winterse setting voegde een extra dimensie toe aan de al indrukwekkende natuurlijke schoonheid van het gebied.

De route leidde de wandelaars langs uitdagende paden, waarbij ze soms moesten navigeren over bevroren rupssporen in de bossen. Ondanks de lastige ondergrond genoten de deelnemers van de uitdaging en de adembenemende omgeving. De besneeuwde bomen en bevroren velden creëerden een idyllisch tafereel dat bijdroeg aan de unieke ervaring van de tocht.

Een essentieel element van de OLAT Winterserie is de gastvrijheid van de vrijwilligers die de wagenrusten bemanden. Deze toegewijde mensen stonden paraat om de wandelaars te voorzien van warme drankjes, verkwikkende koeken en bij de laatste rustpost zelfs heerlijke warme soep. Hun inzet en vriendelijkheid maakten de tocht niet alleen fysiek maar ook emotioneel verwarmend voor de deelnemers.

De hoffotograaf Frans en bestuurslid Ankie hebben de bijzondere momenten van de dag vastgelegd in prachtige foto's. Deze beelden zullen ongetwijfeld een blijvende herinnering vormen aan de winterse editie van de OLAT Winterserie in Liempde. Je kunt deze foto's bekijken door op de volgende links te klikken: foto's Frans / foto's Ankie

Bovendien heeft een student aan de Fontys in Tilburg een kleine maar boeiende reportage gemaakt, die de sfeer en het karakter van de wandeltocht in Liempde op een unieke manier belicht. Deze reportage kun je bekijken via de volgende link: Reportage

Al met al was de OLAT Winterserie in Liempde op 21 januari een betoverende ervaring, waarin de combinatie van winterse elementen, uitdagende wandelpaden en de warme gastvrijheid van vrijwilligers zorgden voor een onvergetelijke dag. Deelnemers kijken alweer uit naar de volgende editie, in de hoop op opnieuw zo'n magische winterwandeling.