Verslag 57e OLAT Winterserie Plasmolen

Geplaatst op 13-12-2023  -  Categorie: Wandelverslagen  -  Auteur: Ankie van Boxtel

Onder een stralende hemel trotseerden wandelaars op zondag 10 december de laatste OLAT Winterserie wandeling vanuit Plasmolen. Ondanks de stevige wind in de avond en nacht ervoor maar ook nog bij de vroege start, werden ze getrakteerd op schitterend weer.

Het sfeervolle Plasmolen diende als startpunt voor een schitterende wandeling langs de Mookerplas, over de Mookerheide, de Mookerschans, de Heumense Schans, de Groesbeekse bossn, door het Zevendal en over de Kiekberg en langs de Sint-Jansberg. Het winterse landschap werd verlicht door de zon, die speelde met de kale takken van de bomen en een warme gloed wierp op de heuvels.

Het parcours bood meer dan alleen genot; het vroeg ook om doorzettingsvermogen. De heuvelachtige paden nodigden uit tot klimmen, waarbij elke stap beloond werd met een nieuw perspectief op het glooiende landschap. Het was een uitdaging die de wandelaars met enthousiasme aangingen, wetende dat de beloning aan de top het extra zetje meer dan waard zou zijn.

De laatste OLAT Winterserie wandeling vanuit Plasmolen zal ongetwijfeld in de herinneringen van de deelnemers gegrift staan als een dag vol uitdagingen en adembenemende uitzichten. Terwijl de zon langzaam onderging en de wandelaars terugkeerden naar het startpunt, overheerste het gevoel van voldoening. Een dag vol natuur pracht, fysieke inspanning en gedeelde avonturen zal zeker een glimlach op de gezichten van de deelnemers hebben achtergelaten, en wellicht kijken ze al uit naar de volgende ontdekkingsreis die OLAT voor hen in petto heeft.

Ook onze hoffotograaf Frans en bestuurslid Ankie zijn aan de wandel geweest en hebben weer de nodige foto's gemaakt. Als je deze wilt bekijken moet je even op hun naam klikken.