Verslag 6e Voorjaarstocht Bladel 15 april 2018

Geplaatst op 15-04-2018  -  Categorie: Wandelverslagen  -  Auteur: Ankie van Boxtel

OnderwegAangezien de winter voorbij is was er vandaag een Voorjaarstocht. Deze keer vanuit Bladel en uitgezet door de nieuwe routebouwers Ton en Martien die onlangs ook de laatste Winterserie wandeling in Den Dungen hadden uitgezet. Vandaag was er een keuze uit de volgende afstanden: 10-15-20-30-40 km.

Vanaf het startadres ging iedereen dezelfde kant op maar al snel kwam daar de 1e afsplitsing, de 10 km ging een andere kant uit dan de andere afstanden. De andere afstanden liepen verder door het mooie bos om vervolgens, na niet al te lange tijd, uit te komen bij de 1e koffiepost.

Vanaf dit punt weer verder lopende kwamen we langs een wachtershuisje en gerestaureerde restanten van de “dodendraad” uit de 1e Wereldoorlog.

Op dit punt gingen de wandelaars van de 30 en 40 km linksaf richting de Zuiderburen terwijl de andere afstanden een andere kant opgingen.

De 30 en 40 km route kwamen via Belgisch grondgebied uit bij Herberg “in het Wilde Zwijn” welke gelegen is pal aan de grens met België. Hierna gingen ook deze 2 afstanden uit elkaar, de 40 km kwam via het buurtschapje Witrijt uit bij de Cartierheide waar ook de 30 km doorheen liep.

De wandelaars van de 20 km route (maar ook de 40 km) hebben een pauze gehad bij Taverne “D’n Ouwe Brandtoren” alwaar een 25 meter hoge uitkijktoren staat welke beklommen kon worden als men daar de energie nog voor had.

Na wederom schitterende bospaden en onder een stralende zon, was daar de soeppost inzicht. Vandaag stond er een echt lentesoep (lente-ui) op het menu en zoals altijd smaakte deze weer goed.

Vanaf dit punt liepen alle afstanden de laatste 5 km gezamenlijk naar het eindpunt van deze wandeling.

In totaal hebben 832 wandelaars kunnen genieten van deze schitterende route en het mooie weer.