Verslag OLAT Wandeldagen: Een weekend van diverse avonturen in de natuur

Geplaatst op 17-08-2023  -  Categorie: Verenigingsnieuws  -  Auteur: Ankie van Boxtel

In het weekend van 4 tot en met 6 augustus organiseerde wij een reeks wandeltochten die wandelaars de gelegenheid gaven om de natuurlijke schoonheid van Noord-Brabant te verkennen. Het evenement trok enthousiaste wandelaars uit verschillende delen van Nederland en België, en bood routes variërend van 10 tot 40 km aan. Hieronder volgt een overzicht van de verschillende dagen en locaties van de OLAT wandeldagen.

In totaal hebben 1527 wandelaars deelgenomen aan de OLAT wandeldagen. Het evenement was een gelegenheid voor mensen van alle leeftijden en wandelniveaus om samen te komen en te genieten van de prachtige natuur van Nederland. Bovendien was dit jaar bijzonder omdat het voor het eerst werd georganiseerd vanaf KOMAEN in Spoordonk, wat een nieuwe dimensie toevoegde aan de ervaring van de deelnemers.

 

Vrijdag 4 augustus: Landgoed De Baest & Landschotse Heide, Oost-West en Middelbeers

De OLAT wandeldagen begonnen op vrijdag 4 augustus met een prachtige wandeling door het schilderachtige landschap in de richting van Oost-West en Middelbeers. De wandelroute leidde de deelnemers door het betoverende landgoed De Baest, waar ze konden genieten van het weelderige groen gevolgd door de mooie Landschotse Heide. Het weer was perfect voor een dag in de natuur, met een stralende zon die de paden verlichtte. De deelnemers genoten van de rust en schoonheid van de omgeving, en de dag was een perfecte start van het OLAT wandelevenement.

Zaterdag 5 augustus: Oisterwijkse Bossen- & Vennen, Oisterwijk dscn9247-1

Op zaterdag 5 augustus namen de wandelaars deel aan een avontuurlijke tocht door de Oisterwijkse Bossen- & Vennen. Deze dag bood een mix van dichte bossen en open vennen, en deelnemers werden getrakteerd op een gevarieerd landschap. Het heldere water van de vennen weerkaatste de weelderige groene bomen eromheen, waardoor een betoverend uitzicht ontstond. De wandeling was een uitstekende gelegenheid voor de deelnemers om te genieten van de frisse lucht, het geluid van zingende vogels en de rust van de natuur.

Zondag 6 augustus: Kampina, Boxtel

Op de laatste dag van de OLAT wandeldagen, op zondag 6 augustus, stond de route in het teken van de Kampina, nabij Boxtel. Helaas werd de dag geteisterd door slechtweer, wat resulteerde in een lagere opkomst van wandelaars. Ondanks de uitdagingen lieten degenen die wel deelnamen zich niet ontmoedigen door het weer en gingen ze de uitdaging aan om door de natte en modderige paden van de Kampina te navigeren. Dit toont de vastberadenheid en liefde voor wandelen van de OLAT-gemeenschap.

Kortom, de OLAT wandeldagen van 4 tot en met 6 augustus waren een succesvolle en betoverende reeks evenementen die wandelaars de gelegenheid gaven om de diversiteit en schoonheid van de Nederlandse natuur te verkennen. De combinatie van verschillende locaties en weersomstandigheden maakte het een avontuurlijk weekend dat de deelnemers niet snel zullen vergeten.

Uiteraard zijn er tijdens deze dagen weer foto's gemaakt door onze hoffotograaf Frans en door Ankie. Klik op de naam en bekijken de vele mooie foto's.