Vooruitblik 8e Voorjaarstocht Vlierden 17 april 2022

Geplaatst op 19-03-2022  -  Categorie: Verenigingsnieuws  -  Auteur: Myriam van de Berg

Het is april en volop voorjaar! Wat is het dan fijn om de wandelschoenen aan te trekken en de voorjaarstocht van OLAT te gaan lopen! Deze is dit jaar opnieuw uitgezet in de omgeving van Vlierden. Opnieuw, want de tocht is 2x eerder uitgezet en 2x door corona uitgesteld. Maar: alle goede dingen in drieën, vandaag gaan wij dus lekker aan de wandel!

De langste afstanden lopen naar de Deurnese Peel, waarbij de route van de 40 km het mooie Peeldorp Griendtsveen als verste punt heeft. De routes van 20, 30 en 40 km leiden daarnaast naar Liessel, terwijl de kortere afstanden in de omgeving van Vlierden blijven. Onze routebouwers, Ton Vissers en Martien Habraken hebben bovendien een stukje van een eerdere winterserie vanuit Brouwhuis in de route verwerkt. Het prachtige pad langs de Astense Aa was toen alleen voor de wandelaars die 30 of 40 km liepen. Voor wie het nog weet: Door het slechte weer tijdens deze tocht is dit gedeelte door velen overgeslagen. Dus vandaag een herkansing!

De start is bij zaal Thijssen in Vlierden, onderdeel van de gemeente Deurne. Het ligt in een fraaie landelijke en bosrijke omgeving. De routebouwers hebben er de mooiste paadjes opgezocht. Lees maar weer eens mee.

Na vertrek lopen alle wandelaars gezamenlijk in zuidoostelijke richting. Na enkele asfaltwegen lopen we al snel op zand. Een breed pad leidt ons door een waterwingebied.....

Bent u nieuwsgierig geworden wat onze routebouwers voor u in petto hebben, lees dan hier de volledige vooruitblik.

Uiteraard kunt u op de dag zelf u bij het startbureau inschrijven, maar bij het voor-inschrijven sturen wij de zaterdag voorafgaand aan deze mooie wandeltocht het gpx-bestand van de door u gekozen afstand.

Tot 17 april