Vooruitblik 55e Winterserie Lage Mierde 20 maart 2022

Geplaatst op 05-03-2022  -  Categorie: Verenigingsnieuws  -  Auteur: Myriam van de Berg

Het is 20 maart, de dag waarop we afscheid nemen van de winter en de lente begroeten. En hoe doe je dat het beste: door vandaag samen met OLAT heerlijk de natuur in te trekken en te genieten van de prille voorjaarsbodes!

Onze routebouwers Johan en Johanna van der Sande hebben in het Brabantse deel van de Kempen een prachtige wandeling samengesteld.
Het grootste deel van de tocht gaat door het afwisselende landgoed De Utrecht, de langste routes komen daarnaast ook op landgoed Gorp en Roovert. Vandaag is het cultureel genieten, we komen op de Andreas Schotelroute en dat betekent dat we een aantal kunstwerken passeren.
Het belooft een bijzondere wandeling te worden. Pak je wandelschoenen en kom genieten!

De start is bij het bijzondere Ontmoetingscentrum “Voor Anker” op landgoed Wellenseind. Tijdens het uitzetten van de route spraken onze routebouwers met de beheerder van het landgoed. Hij vertelde dat de eigenaar, de familie Zeeman het belangrijk vond dat het landgoed gedeeltelijk opengesteld werd voor het publiek. Om die reden is "Voor Anker" gebouwd, als toegangspoort naar het landgoed. Een modern gebouw, dat dankzij de constructie met veel hout wel de warme sfeer van vroeger ademt.
Nadat we de routebeschrijving ontvangen hebben, lopen alle wandelaars het eerste kilometers van de route over dit bijzondere landgoed. Het landschap is hier zeer gevarieerd. Vrijwel alle oude Kempische landschapstypen komen op een relatief klein oppervlakte (130 hectare) bijeen: De riviertjes de Reusel en de Raamloop stromen in dit gebied, er zijn dekzandruggen en stukken bebost stuifzand, terwijl in de beekdalen broekbossen en rabatten te vinden zijn. En in deze tijd van het jaar betekent dat genieten van speenkruid, bosanemoontjes en de tere witte bloesem van de sleedoorn.

Wil je de volledige vooruitblik van deze laatste winterserie van 2021/2022 lezen, klik dan hier.

Bent u al direct enthousiast om aan deze wandeling deel te nemen, dan kunt u zich hier alvast voorinschrijven. Met een voor-inschrijving hoef je niet meer naar de inschrijftafel en kun je direct je route afhalen bij het route-uitgiftepunt. Aan de voor-inschrijvers sturen we op zaterdag voor de wandeltocht de tracks toe.
Uiteraard is het ook mogelijk om op de dag zelf in te schrijven op het startbureau, dat kan vanaf 08.00 uur.