Verslag Vrijwilligersdag 2022

Geplaatst op 31-08-2022  -  Categorie: Verenigingsnieuws  -  Auteur: Ankie van Boxtel

Een vereniging zonder vrijwilliggers is geen vereniging. Ook wij van OLAT zijn onze vrijwilligers zeer dankbaar dat wij gebruik mogen maken van hun inzet. Daarom houden we elk jaar een vrijwilligersdag, zo ook dit jaar.

Afgelopen zaterdag, 27 augustus, was het zover. De organisatie, dit jaar in handen van Ankie en Petra, hadden de 1e OLAT Midgetgolfkampioenschappen in het leven geroepen. 67 vrijwilligers hadden zich hiervoor opgegeven.

Vanaf 13.30 uur was men welkom bij Taverne de Posthoorn in de Oisterwijkse bossen. Daar werd iedereen hartelijk ontvangen met een kopje koffie of thee en een lekker stukje gebak. Rond 14.00 uur hield de voorzitter Joop een korte toespraak waarna de organisatie de aanwezigen uitlegde wat er vandaag op het programma stond. Niet veel later was men vol overgave aan het midgetgolfen, dit in groepjes van 4 of 5 personen, echter wel ieder voor zich want er waren bekers te winnen.

Omstreeks 16.00 uur waren de laatste groepen ook klaar met het midgetgolfen en gingen (enigszins vermoeid) op het terras zitten onder het genot van een lekker fris drankje. Ondertussen had de eigenaar van de Taverne de (Mongoolse) bbq's al aangestookt, want ja .. je moet de vrijwilligers wel in de watten leggen op zo'n dag.

Maar voordat er gegeten kon worden was er nog de prijsuitreiking. Vrijwilligersdag 2022
3e prijs -> Jos Foolen (Commissie communicatie) -> "Hij pakt het OLAT-Nieuws in, maar nu heeft hij deze prijs ingepakt"
2e prijs -> Berry Dekkers (Kascontrole commissie) -> "Of hij de optelling zelf heeft gedaan, dat weten wij niet, maar wij gaan ervan uit dat de kascontrole ook zo goed gaat, toch Berry?"
1e prijs -> Rob van Stuivenberg (Bestuurslid) -> "Is dit een voorbode voor de toekomst? Het is je nog niet gelukt om de 1e prijs te winnen bij de OLAT kampioenschappen op het wandelgebied, maar nu heb je hem toch mooi te pakken".

En toen .... konden de vrijwilligers zelf aan het bakken. Er waren vlees en vegatarische spiezen die men zelf moest bakken. Onder het genot van het lekker eten, een lekker drankje en geklets ging dat er allemaal goed in. De dag werd uiteindelijk afgesloten met een overheerlijk ijsje van de plaatselijke ijssalon Mateo.

Onze hoffotograaf Frans heeft tijdens deze dag ook nog leuke foto's gemaakt, deze kun je hier bekijken.

Wij als bestuur kijken terug op een erg gezellige vrijwilligersdag.